povodom blagdana svetog bartola

U Kamenici pored Lepoglave na blagdan svetog Bartola položeni vijenci u spomen poginulim braniteljima

Objavljeno: 25.08.2018. 18:38

Zadnja izmjena: 25.08.2018. 19:12

U Kamenici je u petak, 24. kolovoza proslavljen blagdan svetog Bartola, zaštitnika kameničke župe. Uoči misnog slavlja, kod spomen obilježja poginulim vukovarskim braniteljima iz kameničke župe – Josipu Kapustiću, Tomi Jamboru i Stjepanu Vusiću, položeni su vijenci i upaljenje svijeće u spomen na njihovu žrtvu.

Počast su poginulim herojima odali predstavnici braniteljskih udruga i policije, te članovi obitelji, a ispred Grada Lepoglave počast je poginulim hrvatskim braniteljima odao i gradonačelnik Marijan Škvarić u pratnji gradskih vijećnika Stjepana Vreska i Milana Pavlekovića.

Tom se prigodom nazočnima obratio državni tajnik u Ministarstvu obrane, Zdravko Jakop koji je podsjetio da je više od 6.000 branitelja dalo svoje živote da bi Hrvatska danas bila slobodna.

- Ne smijem ih zaboraviti jer su za domovinu dali najviše što su mogli. Na nama je da je dalje izgrađujemo sjećajući se njihove žrtve – istaknuo je Jakop.

U poslijepodnevnim je satima istog dana počeo dvodnevni turnir koji se već 13. godinu za redom, u spomen na trojicu poginulih vukovarskih heroja, održava u Žarovnici i Jerovcu. 

- Ovakvim događanjima evociramo uspomene na naše poginule branitelje i odajemo im dužnu počast i zahvalnost za ono što su učinili za sve nas i Hrvatsku – istaknuo je gradonačelnik Škvarić

Komentari