misu predvodio biskup josip mrzljak

FOTO: U Kamenici proslavljen blagdan Svetog Bartola

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.08.2017. 17:18

Zadnja izmjena: 26.08.2017. 18:04

Misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u Kamenici je proslavljen blagdan svetog Bartola.Proslava je započela mimohodom centrom Kamenice. Uz župne i državne zastave predvodila ga je Limena glazba Lepoglave dok su u njemu sudjelovali vatrogasci, branitelji, policija, lovci i kuburaši.

Uoči misnog slavlja, kod spomen obilježja na trgu u Kamenici odana je počast trojici vukovarskih heroja iz kameničke župe te svim poginulim hrvatskim braniteljima. Ispred Grada Lepoglava počast je odao gradonačelnik Marijan Škvarić, a uz njega počast su hrvatskim vitezovima odali i državni tajnik u Ministarstvu branitelja Zdravko Jakop te predstavnici braniteljskih udruga i kameničke župe. 

Na kraju misnog slavlja državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop dodijelio je ispred Vlade Republike Hrvatske priznanje Günteru Hüttenhölscheru, iz njemačkog gradića Verla, za njegov humanitaran rad u vrijeme Domovinskog rata kada se istaknuo prikupljanjem humanitarne pomoći Hrvatskoj. U njegovoj odsutnosti priznanje je preuzeo vlč. Zdravko Gašparić, svećenik u Gradišću.

Komentari