Zajedno u ratu-zajedno u miru

U Ključu u Novom Marofu održani sportski susreti hrvatskih branitelja Varaždinske županije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2018. 13:07

Zadnja izmjena: 02.06.2018. 13:07

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – podružnica Varaždinske županije, te supokroviteljstvo Grada Novog Marofa i novomarofskog ogranka Udruge, danas su u Ključu u Novom Marofu održani sportski susreti hrvatskih branitelja Varaždinske županije.

Sportski susreti, održani kod Sportskog parka Ključ pod sloganom “Zajedno u ratu-zajedno u miru”, okupili su dvjestotinjak branitelja iz cijele županije koji su se natjecali u malom nogometu, potezanju konopa, šahu i streljaštvu, a organizirana su i rekreativna natjecanja u visećoj kuglani, elektroničkom pikadu te također u streljaštvu. Pobjednici po sportovima idu na završno natjecanje.

Uoči početka natjecanja održana je i svečanost otvorenja te podjela zahvalnica i priznanja donatorima i osobama koje pomažu rad Udruge. Saborski zastupnik Anđelko Stričak zahvalio je u ime nagrađenih, naglasivši još jednom veliki doprinos branitelja sa sjevera Hrvatske u obrani domovine i Domovinskom ratu, što uvijek s ponosom ističe. Dodao je i da je bitno prenositi istinu o Domovinskom ratu prije svega mladim naraštajima.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, koji je i otvorio igre, istaknuo je da je odabir održavanja natjecanja u Novom Marofu priznanje radu Ogranka. Pozvao je branitelje da se i dalje okupljaju i budu aktivni jer na taj način pokazuju svoje zajedništvo.

 

Komentari