Hrvatsko društvo inženjera geotehnike

U Klubu za zapošljavanje Varaždin proveden prvi ciklus radionica karijernog savjetovanja

Objavljeno: 24.11.2020. 20:00

Zadnja izmjena: 24.11.2020. 20:00

U novouređenom prostoru Job Cluba Varaždin u Kratkoj 4 proveden prvi ciklus radionica karijernog savjetovanja. U radionice se uključilo osam polaznika koji su uz pomoć karijernih savjetnika radili na aktivnom traženju posla i razvoju vještina potrebnih za taj zahtjevan proces.

Polaznici su dobili i najnovije informacije o stanju na tržištu rada,  aktivnim mjerama zapošljavanja koje provodi HZZ, mobilnosti na tržištu radne snage u EU, mogućnostima stjecanja radnog iskustva kroz volonterske programe i programe Europske unije te su upoznati s brojnim mogućnostima traženja posla na Internetu, putem portala za zapošljavanje i mobilnih aplikacija.

Nastavni materijali i dodatni sadržaji radionica besplatno su svima dostupni putem sustava za e-učenje, na adresi https://jobconsult.uig.hr, a sadrže primjere i alate za pomoć prilikom prijave na oglase za posao, savjete kako se pripremiti za uspješan nastup na intervjuima, informacije o mobilnim aplikacijama i web portalima za traženje posla, savjete na koji način iskoristiti profile na društvenim mrežama u vođenju karijere i drugo.

Klub za zapošljavanje Varaždin je projekt koji provodi Hrvatsko društvo inženjera geotehnike te je u cijelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 977.649,32 kuna. Projektom se kod mladih nezaposlenih osoba, osim specifičnih vještina za traženje posla, želi unaprijediti i njihove opće vještine te im na taj način povećati konkurentnost na tržištu rada. Dodatne informacije o projektu dostupne su na jobclub.uig.hr.

Komentari