sajam u knegincu

U Knegincu je održan 8. tradicijski sajam koji je posjetitelje razveselio hranom, pićem, glazbom i sportom

Objavljeno: 06.11.2017. 20:35

Zadnja izmjena: 06.11.2017. 21:13

Tradicija je bila u središtu pažnje i ovoga vikenda na 8. tradicijskom sajmu 'Veseli Kneginec-tradicija u vinu, zanatima i običajima', a posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama, okusima i mirisima tradicije kao neiscrpne inspiracije.

Osim u gastro ponudi, posjetitelji su mogli uživati i u kulturnom programu u kojem su nastupili Ana Novotni, učenica šestog razreda s profesorom Josipom Levatićem, koji su izveli pjesme 'Dojdi med brege, jesen je zlata' i 'Nigdilepše ni', a na sajmu su sudjelovali i mališani iz Dječjeg vrtića 'Bubamara'. Tu su bili i članovi KUD-a Knegingrad koji su pokazali ono što ih najviše veseli na njihovim probama, a to su dječje tradicijske igre i plesovi.

Za one koji vole sport spojiti sa zabavom tu su bile 'Žene u formi', domaće sportsko-rekreativno društvo, koje su pokazale kako su aktivnosti oduvijek predstavljale opće ljudsko dobro i jedan od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti i humanosti.

Na samom kraju, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u ceremoniji krštenja mošta koju su već tradicionalno pripremili članovi Udruge vinogradara i voćara 'Varaždinbreg', a svi posjetitelji sajma mogli su se poslužiti ukusnim pečenim ribama i gulašom koji su i ovoga puta bili besplatni.
 

Komentari