Na stratištu u šumi Kolnjak

U Knegincu obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima

Objavljeno: 23.08.2019. 15:32

Zadnja izmjena: 23.08.2019. 15:32

Izaslanstvo Općine Gornji Kneginec predvođeno općinskim načelnikom Goranom Kaniški, općinskim vijećnicima te predstavnicima općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice polaganjem vijenca i paljenjem svijeća danas su obilježili Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima.

Izaslanstvu se pridružio i saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je napomenuo da nam je obaveza prisjetiti se svih žrtava.
– Osuđujemo svaki totalitarni režim, bez obzira na ideologiju. Prisjećamo se žrtava bez obzira tko su bili počinitelji tih zločina. Žrtve ne smijemo dijeliti jer niti jedna nije zaslužila takav kraj, posebno one nevine, koje su poubijane bez suđenja. Potrebno je poznavati povijest i istinu kako nam se tragedije ne bi ponovile – naglasio je Stričak.

Izaslanstvo je položilo vijenac ispred spomen obilježja na stratištu u šumi Kolnjak, gdje su partizani ubijali zarobljene hrvatske vojnike i civile dovedene sa igrališta Varteks i drugih mjesta. Općina Gornji Kneginec je 2008. godine postavila ovo spomen obilježje posvećeno poginulim hrvatskim vojnicima i domoljubima na križnom putu, te svim žrtvama komunističko-partizanske vlasti nakon završetka II. svjetskog rata 1945. godine.

Komentari