OPĆINA BEDNJA

U korak s vremenom - TZ Trakošćan nabavila pet elektro bicikala i jedan elektro skuter

Objavljeno: 18.02.2021. 18:35

Zadnja izmjena: 18.02.2021. 18:43

Temeljem uspješno prijavljenog projekta na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dodijeljenih bespovratnih sredstava, Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja nabavila je pet električnih bicikala i jedan elektro skuter.

Turistička zajednica Trakošćan je bespovratna sredstva privukla prijavom na Javni poziv za neposredno sufinanciranje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, koji je Fond objavio još krajem lipnja prošle godine, a dio potrebnih sredstava osiguran je iz vlastitih izvora TZ.

Nova električna vozila svakako će obogatiti turističku ponudu kraja i omogućiti posjetiteljima da biciklističkim ili moto turama obiđu kulturno-povijesne znamenitosti i prirodne specifičnosti Bednje te da otkriju njenu ugostiteljsku i drugu zanimljivu ponudu.

Uz više drugih projekata koje Općina Bednja već provodi na uvođenju digitalnih i drugih suvremenih tehnologija te osiguranju njihove dostupnosti što širem krugu građana, nabava električnih vozila još je jedan, novi korak u tom smjeru.

Komentari