uz brojne predstavnike

U Lepoglavi obilježen Dan Oružanih snaga uz brojne posjetitelje i uzvanike

Objavljeno: 02.06.2017. 17:57

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 17:57

Dan Oružanih snaga svečano je i raznovrsnim programom 28. svibnja, u organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, obilježen u Lepoglavi, koja je tog dana ujedno održala i Dan otvorenih vrata Udruge predstavivši posjetiteljim i gostima svoj rad i aktivnosti koje provodi.

Program je započeo svetom misom, a nakon misnog slavlja kod centralnog je križa zapaljeno 12 svijeća poginulim braniteljima s ovog područja. Vijence su ispred Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja položili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop te izaslanik ministra branitelja brigadir Vjeran Rožić.

- Ovakvom se manifestacijom promoviraju Oružane snage Republike Hrvatske i ono što se danas događa u njima. Riječ je oružanim snagama koje su bile u ratu i koje su doprinijele samostalnosti Republike Hrvatske. Ujedno, ovom se manifestacijom predstavlja što su branitelji bili nekada i što rade danas – istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, ujedno i član udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Ispred Grada Lepoglave vijenac je položio gradonačelnik Marijan Škvarić. Počast su paljenjem svijeća poginulim braniteljima s gradskog područja odali članovi njihovih obitelji te predstavnici brojnih braniteljskih udruga, nakon čega je program nastavljen u gradskom parku gdje je službeno otvoren uz počasni pucanj višnjičkih kuburaša. Rad udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i samu manifestaciju pohvalio je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši braniteljima na svemu što su učinili za Hrvatsku. Tijekom trajanja programa u gradskom je parku, uz potporu P.A.S. kluba Lepoglava, održano natjecanje u airsoft gađanju, no glavna atrakcija programa bila je oklopno vozilo Hrvatske vojske – MRAP, koje je za ovu prigodu stiglo u Lepoglavu izazvavši pri tom veliko zanimanje okupljenih. 


- Naša se Udruga trudi biti partner s ostalim udrugama, biti prepoznatljivi u zajednici kao njeni aktivni članovi te pomagati društvu - istaknuo je predsjednik udruge Branitelja Hrvatske Dražen Husnjak koji je zadovoljan odazivom građana najavio nastavak provođenja ove i ostalih aktivnosti udruge. Program je završio okrepom uz vojnički grah te druženjem okupljenih.

Komentari