"Majčino mlijeko najbolja hrana za bebu"

U Lepoglavi obilježen Međunarodni tjedan dojenja u suradnji s Domom zdravlja ispostavom Lepoglava

Objavljeno: 03.08.2016. 09:01

Zadnja izmjena: 03.08.2016. 09:04

Foto: Grad Lepoglava

Među raznim oblicima skrbi za najmlađe sugrađane koju Grad Lepoglava osigurava samostalno ili u suradnji s drugim organizacijama i ustanovama koje djeluju na gradskom području jest i rad grupe za potporu dojenju.

Riječ je o višegodišnjem programu koji se provodi u suradnji s Domom zdravlja Varaždinske županije ispostavom Lepoglava, koji vodi patronažna sestra Bernardica Godinić. Cilj je takvih grupa, uz stručno informiranje trudnica i rodilja o samom dojenju i njegovoj važnosti te odgoju djece, potaknuti rodilje i trudnice na dijeljenje iskustva, znanja i informacije s ostalim članicama grupe.

Grupe za potporu dojenju redovito se okupljaju u lepoglavskom Domu kulture, što su učinile i prigodom obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja. U tom se tjednu želi posebno potaknuti rodilje na dojenje budući da je, kako je istaknuto i ovom prigodom, majčino mlijeko najbolja hrana za bebu.

Potporu radu grupe za dojenje dao je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je prigodom obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja posjetio članice grupe. Gradonačelnik Škvarić naglasio je da će Grad Lepoglava, kao i u ovoj prigodi, pružati potporu programima i projektima koji se tiču najmlađih građana grada Lepoglave budući da je riječ o ulaganju u budućnost samog grada.

Komentari