Povodom Dana neovisnosti

U Lepoglavi odana počast poginulim braniteljima, Škvarić: "Dali su ono najvrjednije što su imali - svoje živote"

Objavljeno: 08.10.2019. 12:07

Zadnja izmjena: 08.10.2019. 12:07

Povodom Dana neovisnosti izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, članovi obitelji poginulih branitelja te članovi braniteljskih udruga odali su kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Gradonačelnik Škvarić istaknuo je kako su hrvatski branitelji dali ono najvrjednije što su imali - svoje živote. - Prije 28 godina Hrvatski je sabor donio odluku o raskidanju svih odnosa s bivšom državom. Bila je to država koja nije marila za naše potrebe, potrebe svojih građana i potrebe hrvatskog naroda. Na žalost, za svoju smo se neovisnost morali izboriti braneći se od agresije. U toj su borbi brojni hrvatski branitelji dali ono najvrjednije što su imali - svoje živote. Među poginulim hrvatskim vitezovima su i 12-orica branitelja s područja Grada Lepoglave kojima i ovom prigodom odajemo počast i zahvaljujemo na slobodi u kojoj danas uživamo – istaknuo je gradonačelnik.

Počast je poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave odana i kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u Lepoglavi.

Komentari