U Lepoglavi odana počast svim preminulim građanima

Objavljeno: 31.10.2014. 16:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Povodom blagdana Svih svetih, izaslanstva Grada Lepoglave odala su na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici počast svim preminulim građanima grada Lepoglave.

Tom je prigodom posebna počast odana poginulim hrvatskim braniteljima s lepoglavskog područja. Kod spomen obilježja u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici predstavnici Grada Lepoglave, Udruge roditelja, udovica i djece poginulih branitelja te Udruge branitelji Hrvatske položili su vijence i zapalili svijeće. Svijeće su upaljene i na grobovima poginulih branitelja.

- Ovog se dana prisjećamo nama dragih osoba koje su preminule. Posebno se prisjećamo i odajemo počast poginulim braniteljima zahvaljujući kojima danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Uvijek se moramo sjećati naši sugrađana koji su za ostvarenje stoljetnog hrvatskog sna dali svoje živote - Marijana Matišića, Dragutina Godinića, Vinka Andrijanića, Josipa Štefanca, Stjepana Križanca, Marka Ledinščaka, Slavka Kosa, Dragutina Naglaša, Vlade Škalca, Tome Jambora i Josipa Kapustića – rekao je tom prigodom na gradskom groblju u Lepoglavi lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na Spomen groblju u Lepoglavi odana je počast i žrtvama fašističkog terora. Kod tamošnjeg spomen obilježja vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Grada Lepoglave predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem te lepoglavske podružnice Udruge antifašističkih boraca i antifašista.

Komentari