Udruga udomitelja "Nada"

U Lepoglavi održan okrugli stol o potrebama starijih i nemoćnih osoba

Objavljeno: 03.10.2018. 17:23

Zadnja izmjena: 03.10.2018. 17:25

U Gradu Lepoglavi održan okrugli stol na temu "Potrebe starijih i nemoćnih osoba s područja grada Lepoglave - izazovi i mogućnosti", koju je uz gradsku podršku organizirala Udruga udomitelja "Nada" iz Ivanca.

Na okruglom se stolu raspravljalo o problemima s kojima se suočavaju starije i nemoćne osobe, njihovim potrebama i mogućnostima podizanja kvalitete njihova života.

- Nezgodno je kad se samo od politike očekuje da daje odgovore na pitanja kako pomoći starijim i nemoćnim osobama. Bolje odgovore dat će službe i osobe koje se stručne na tom polju i koje će nama u Gradu pomoći da poboljšamo našu socijalnu politiku – rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač.

Tijekom okruglog stola njegovi su sudionici govorili o aktivnostima koje se provode s ciljem pružanja pomoći starijim i nemoćnim osobama kroz rad zdravstveno-socijalnih institucija i organizacija. Istaknuti su i određeni problemi – od malih mirovina koje onemogućuju starije osobe da same podmire troškove smještaja u domove za starije i nemoćne osobe do potrebe za dodatnom pomoći u kući koju bi neki umirovljenici i platili.

Na okruglom se stolu moglo čuti i o problemima udomiteljskih obitelji koje traže zakonske promjene kojima bi se regulirao njihov status i potaknulo povećanje broja udomiteljskih obitelji.

Komentari