U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave u Lepoglavi je održan Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem su nastupili mališani iz šest dječjih vrtića - DV Lepoglave ( dvije ekipe), DV Runolista iz Žarovnice, DV Bambi iz Sračinca, Vrteca pri OŠ Videm te DV Zeko iz Cestice.

Poput pravih olimpijaca, mališani su u školsku sportsku dvoranu ušli u defileu, podignuta je olimpijska zastava, zapaljena olimpijska vatra, intonirana je olimpijska himna, a natjecatelji su položili olimpijsku prisegu. Dobrodošlicu je u Europskom gradu sporta sudionicima Olimpijskog festivala dječjih vrtića poželio gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši kako se Grad Lepoglava potvrđuje i kao grad prijatelj djece.

Vrtićki mališani natjecali su se u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, skoku u dalj, bacanju loptice u dalj i nogometu. U Ukupnom je poretku najuspješniji bio DV Zeko iz Cestice, slijedi DV Runolist Žarovnica te Lepoglava 1. Medalje najuspješnijima uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić

Komentari

27.05.2019. 12:05h Zadnja izmjena: 27.05.2019. 12:08