PRIJATELJSTVO GRADOVA

U Lepoglavi održan prijem za gradonačelnika iz mađarskog Kiškumhalasa

Objavljeno: 16.09.2021. 12:30

Zadnja izmjena: 16.09.2021. 12:30

Prijateljstvo gradova Lepoglave i Kiškumhalasa, dugo 25 godina, koje je povezala tanka nit čipaka, uskoro će biti osnaženo potpisivanjem povelje o bratimljenju.

Potvrđeno je to i prigodom otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke kada su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik mađarskog Kiškumhalasa Fulop Robert potpisali pismo namjere o bratimljenju ovih dvaju čipkarskih centara. O tome i budućoj suradnji razgovaralo se na službenom prijemu kojeg je gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao za svog mađarskog kolegu Fulopa Roberta.

- Na više od dva desetljeća suradnje i prijateljstva naših gradova zahvalni smo našim čipkaricama. Naša dva grada povezala je čipka no u budućnosti želimo proširiti suradnju i na brojnim drugim poljima za što postoji veliki potencijal. Izuzetno mi je drago da ćemo krug gradova s kojima se Grad Lepoglava pobratimo proširiti upravo s Kiškumhalasom - rekao je gradonačelnik Škvarić.

Zadovoljstvo što će se pobratimiti s Lepoglavom nije krio ni gradonačelnik Kiškumhalasa. - Lepoglava će biti prvi grad iz Hrvatske s kojim ćemo se pobratimiti. Bit će to prigoda da nastavimo graditi 25 godina duge prijateljske odnose - rekao je gradonačelnik Kuiškumhalasa Fulop Robert.

Ispred Grada Lepoglave, prijemu održanom u gradskoj vijećnici, nazočili su predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač i Milan Pavleković te Dejan Bjelivuk iz projektnog ureda koji djeluje unutar TKIC-a. 

Komentari