grad lepoglava

U Lepoglavi održan sastanak o programima za podizanje obrazovnog standarda

Objavljeno: 05.04.2022. 08:34

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 08:34

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić sastao se ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića s gradskog područja te su dogovarali načine i mogućnosti realizacije programa koji se provode uz financijsku potporu Grada, a kojima se podiže obrazovni standard.

Jedna od tema bila je i organizacija nastave za učenike iz Ukrajine koji su privremeni smještaj pronašli u Lepoglavi. Dodano je da su poduzeti svi koraci da im se omogući nastavak školovanja, a u što se uvjerio i gradonačelnik posjetivši OŠ Ante Starčevića u kojoj je u školu krenulo četvero osnovnoškolaca iz Ukrajine. Dvoje osnovnoškolaca iz Ukrajine u školu će krenuti u OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice, dok su za smještaj mališana spremni i vrtićki kapaciteti.

- Grad financira provedbu Programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda, nagrade učenicima i mentorima, nabavu radnih bilježnica, prijevoz učenika, provedbu projekta cjelodnevnog boravka u školi, aktivnosti u okviru programa Grad prijatelj djece te troškove dogradnje školskog objekta u Višnjici za što je u proračunu osigurano nešto više od 600.000 kuna. Riječ je u ulaganju u obrazovanje odnosno budućnost naših učenika i u konačnici našeg grada - rekao je Škvarić.

Gradonačelnik je ovom prigodom, u društvu tajnika Zajednice sportskih udruga Lepoglave Damira Kužira, ravnateljima uručio podsjetnike na sudjelovanju učenika i vrtićkih mališana na prošlogodišnjem Europskom tjednu sporta, jednoj od najmasovnijih aktivnosti u okviru programa kojim se podiže obrazovni standard.

Komentari