U Lepoglavi održan sastanak partnera u europskom projektu DE – PARK

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.09.2015. 10:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: FČL

U Lepoglavi je u sklopu 19. međunarodnog Festivala čipke održan još jedan sastanak partnera u prekograničnom projektu DE - PARK – Baština – Iz ruke u ruku do pokrajinskog parka, na kojem su predstavljene aktivnosti vezane uz očuvanje tradicijske baštine pograničnog područja Republike Hrvatske i Slovenije...

Na sastanku koji je u Lepoglavi održali u srpnju, u vrijeme Lepoglavskih dana,  domaćin je bio TKIC, a u petak je partnere u projektu ugostila udruga Ekomuzej Lepoglava.

- Projekt DE-PARK financira se iz EU fondova, a u njemu sudjeluje devet partnera iz Slovenije i Hrvatske -  Podeželsko razvojno jedro Halo iz Cirkulana, Občina Podlehnik, Občina Žetale, Javni zavod za kulturo, turizem in razvoj občine Rogatec, te Općina Cestica, Općina Bednja, Općina Klenovnik, tvrtka TKIC iz Lepoglave te Udruga Ekomuzej Lepoglava – istaknula je Sonja Golc, voditeljica projekta DE – PARK – Baština – Iz ruke u ruku do pokrajinskog parka, te dodala kako su na sastanku u Lepoglavi partneri potvrdili kako svi programi teku prema planu te kako se sve aktivnosti i ciljevi projekta, čiji je cilj očuvanje i promocija tradicijske baštine, ostvaruju planiranom dinamikom.

Na sastanku su partneri obaviješteni kako je već predano prvo izvješće, te istaknuli zadovoljstvo što se svi programi u projektu odvijaju planiranom dinamikom.

Sve projektne aktivnosti u projektu bit će završene do 28. veljače 2016. godine.

- U sklopu projekta udruga Ekomuzej Lepoglava organizira Sajam tradicionalnih rukotvorina, koji se održava uz Međunarodni festival čipke. Na sajmu će svoje proizvode i dobra predstaviti četrdesetak izlagača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta, koji će posjetiteljima predstaviti raznolikost i bogatsvo tradicijske baštine te tako potaknuti veće zanimanje za čipku i tradicijsko rukotvorstvo, što je i cilj projekta DE – PARK – naglasio je Dejan Bjelivuk, predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava.
 
Na sastanku u Lepoglavi izvješće su podnijeli i direktor TKIC-a Vladimir Ivanuša te Emil Tkalec, voditelj Razvojno – projektnog ureda, koji su tom prigodom istaknuli kako su na Lepoglavskim danima uspješno organizirane četiri priredbe u sklopu projekta DE – PARK. Aktivnosti u projektu predstavili su i ostali partneri, koji nastavljaju aktivnosti na očuvanju tradicijske baštine i kulture.

Slijedeći sastanak partnera u projektu bit će održan u listopadu u Klenovniku, gdje će biti predstavljeni srednjovjekovni obrti.   

Komentari