sastanak mjesnih odbora

U Lepoglavi održan sastanak s mjesnim odborima, s posebnim naglaskom na komunalni razvoj

Objavljeno: 23.02.2020. 17:16

Zadnja izmjena: 23.02.2020. 17:17

S ciljem koordiniranja svih razina upravljanja gradom, u Gradu Lepoglavi je u petak održan sastanak čelnih ljudi Grada Lepoglave s predsjednicima gradskih mjesnih odbora.

Tim je povodom gradonačelnik Marijan Škvarić predsjednike mjesnih odbora upoznao s gradskim proračunom za 2020. godinu s posebnim naglaskom na komunalni razvoj Grada Lepoglave. Neizbježna tema i ovog sastanka bila je naplata komunalne naknade koja je, istaknuo je gradonačelnik, jedna od najnižih u okruženju. - Ne želimo dodatno opterećivati naše građane iako, primjerice, iznos koji prikupimo od komunalnih naknada koje plaćaju fizičke osoba nije dovoljan za pokrivanje troškova javne rasvjete. Sredstva za većinu komunalnih potreba, zahvaljujući dobro planiranim projektima i programima, osiguravamo iz drugih izvora – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Na dnevnom redu sastanka bilo je i zbrinjavanje otpada na gradskom području. Istaknuta je potreba selektiranja više od 20% otpada na cijelom gradskom području kako bi Grad izbjegao plaćanje kazne. Vjeruje se da će se taj postotak premašiti s obzirom na to da je vidljivo da na cijelom gradskom području, a što su potvrdili i predsjednici mjesnih odbora, velika većina građana selektira otpad. 

Komentari