grad lepoglava

U Lepoglavi održan sastanak za pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine

Objavljeno: 04.04.2022. 10:06

Zadnja izmjena: 04.04.2022. 10:06

Za 16 raseljenih osoba iz Ukrajine, koje su bježeći pred ratnim strahotama izazvanima ruskom invazijom, stigle u Lepoglavu, gdje im je Varaždinska biskupija u vlastitom prostoru osigurala potreban smještaj, nastoji se osigurati sva potrebna dodatna potpora i pomoć.

Što sve je potrebno učiniti kako bi im boravak u Lepoglavi bio što kvalitetniji i ugodniji, dogovaralo se na radnom sastanku predstavnika službi, ustanova i institucija koje brinu o raseljenima osobama iz Ukrajine smještenima u Lepoglavi - Grada Lepoglave, gradskog Stožera civilne zaštite, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i lepoglavske župe. Istaknuto je da se, uz angažman volontera koje im svakodnevno pomažu i sve dosad odrađene aktivnosti, dodatno uređuje prostor u koji su smještene, a koji nije bio adaptiran za život većeg broja obitelji. Posebna briga vodi se o tome da im se omogući što lakše korištenje usluga liječnika i drugih službi kao i rješavanje njihova statusa.

- Želimo da osobe koje su iz Ukrajinu stigle u Lepoglavu imaju sve uvjete potrebne za normalan život. Znamo da su njihove misli s Ukrajinom i da su obuzeti brigom za članove svojih obitelji koji su ostali u ratnim zonama pa im stoga želimo na svaki način olakšati boravak u našem gradu. Zahvalan sam svima koji svojim angažmanom doprinose tome. Čini to i Grad Lepoglava koji im je od prvog dana pružio potrebnu pomoć i podršku - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je posjetio raseljene osobe iz Ukrajine smještene u Lepoglavi i tom prigodom najmlađima, koji će krenuti u školu u Lepoglavi, uručio školske torbe i potrepštine koje su, uz Grad Lepoglavu osigurali i Varaždinska županija, pojedine tvrtke i građani.

Komentari