U Lepoglavi održana 16. pokretna vatrogasna vježba

Objavljeno: 21.10.2014. 18:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/Lepoglava - vatrogasna vjezba

Uz sudjelovanje devet vatrogasnih ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice, Bednje, Ivanca, Beljevine, Novog Marofa i Varaždina, u Lepoglavi je 19. listopada održana 16. pokretna vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice grada Lepoglave.

Uoči njena početka, postrojene sudionike pozdravio je gradonačelnik grada Lepoglave i saborski zastupnik Marijan Škvarić u čijoj su pratnji bili njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček.

- Ovo je prilika vatrogascima da pokažu svoju uvježbanost, a nama da steknemo uvid u njihovu sposobnost i opremljenost za učinkovito djelovanje te da, kao što smo redovito činili, po potrebi dodatno opremimo naše vatrogasce – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić pohvalivši vatrogasce i njihovu nesebičnost. Još jednom je naglasio kako treba odati priznanje dobrovoljnosti vatrogasaca koji štiteći ljude i njihovu imovinu žrtvuju svoje slobodno vrijeme i u opasnost, kada je to potrebno, dovode vlastite živote.

Sudionike vježbe pozdravili su i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Ivan Špiranec i zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček, koji su im se i nakratko obratili poželjevši im, prije svega, puno uspjeha u izvršavanju operativnih zadataka.

Vježba se sastojala od osam taktičkih zadataka - vezivanje vatrogasnih vezova, napuštanje opasnog prostora, vježba podzemnim hidrantom, gašenje požara otvorenog prostora, vježba aparatom VP-15, gašenje požara pjenom, unutarnja navala i pretraživanje objekta te vježba motornom vatrogasnom pumpom.

Taktički su se zadaci izvršavali na lokacijama u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici, dakle na cijelom području grada Lepoglave, pri čemu je najviše uspjeha imala ekipa DVD-a Višnjica kojoj je pripalo prvo mjesto. Druga je bila ekipa DVD-a Beljevina, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Lepoglave.

{gallery}Lepoglava - vatrogasna vjezba{/gallery}

Komentari