GRAD LEPOGLAVA

U Lepoglavi održana online sjednica Gradskog vijeća - pripreme za Dan grada

Objavljeno: 13.11.2020. 18:05

Zadnja izmjena: 13.11.2020. 18:09

Gradsko vijeća Grada Lepoglave održalo je 12. studenog svoju 25. sjednicu. Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 te Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno Odluke o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, sjednica je održana putem interneta.

Prihvatili su tako prijedlog Plana i programa rada Dječjeg vrtića Lepoglava za 2020/21. godinu te prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o dodjeli građevina Dječjeg vrtića Lepoglava i Dječjeg vrtića - Podružnica Donja Višnjica na upravljanje i korištenje Dječjem vrtiću Lepoglava. Na sjednici se glasalo o članovima Savjeta mladih Grada Lepoglave koji će tu dužnost obnašati u naredne tri godine. 

U susret proslavi Dana Grada Lepoglave pred članovima Gradskog vijeća našao se prijedlog o dodjeli javnih priznanja Grada Lepoglave za 2020. godinu. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja temeljem zaprimljenih prijedloga Gradskom je vijeću predložilo, a Gradsko vijeće prihvatilo, da se nagrade Grada Lepoglave dodjele sljedećim fizičkim i pravnim osobama: Draženu Husnjaku, Franji Bračkom, Vjeranu Ježeku, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kamenica, Osnovnoj školi Ivana Rangera Kamenica i Udruzi za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu te Zvonimiru Šoštareku i Štefici Erdec za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Vijećnici su prihvatili i prijedloge odluka o određivanju komunalne djelatnosti koja se obavlja na temelju ugovora o koncesiji te komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na temelju pisanog ugovora. 

Na sjednici je prihvaćen nacrt Plana djelovanja Grada Lepoglave u području prirodnih nepogoda za 2021 godinu, a vijećnici su upoznati s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Lepoglave za 2019. godinu u kojem se navodi da su prema mišljenu Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Grada za 2019. godinu sastavljeni, u svim značajnim odrednicama, u skladu s odredbama Zakona o proračunu te da je poslovanje Grada za 2019. godinu, također u svim značajnim odrednicama, obavljeno u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima.

Komentari