redovita sjednica

U Lepoglavi održana Skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.03.2019. 12:31

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 12:32

U Lepoglavi je svoju redovitu sjednicu Skupštine održala Udruga antifašističkih boraca i antifašista Ivanec.

U izvješću o radu u protekloj godini istaknuto je da je djelovanje Udruge u proteklom jednogodišnjem razdoblju bilo usmjereno promicanju antifašizma i razvijanju antifašističkih demokratskih tradicija te suprotstavljanju omalovažavanja i ignoriranja tekovina NOB-a kao i suprotstavljanju oživljavanja fašizma i nacizma u bilo kojem obliku.
Izvješće o radu podnijela je predsjednica Udruge, Marija Varović.

Uz podsjećanje na provedene aktivnosti u okviru kojih su obilježene obljetnice iz NOB-a i odana počast žrtvama fašizma te poginulim i preminulim antifašistima, pohvalila je odličnu suradnju s Gradom Lepoglavom. Istaknula je da je Grad Lepoglava, uz financijsku pomoć radu Udruge, u protekloj godini financirao obnovu spomen obilježja u Parku žrtava fašizma u Lepoglavi. Istaknula je i potrebu za obnovom Spomen groblja koja će, najavio je Skupštini nazočan gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan
Škvarić, početi već ove godine, a provodit će se po fazama.

- Ideja antifašizma mora živjeti među nama i mi je moramo prenositi – poručio je ovom prigodom gradonačelnik Škvarić dodavši da je mlade potrebno kontinuirano upoznavati s povijesnim činjenicama i zlom koje je donio i predstavljao fašizam - rekao je Škvarić.

Komentari