U Lepoglavi otvorena izložba "Ded v bronju" Domagoja Severa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.01.2014. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U subotu 25. siječnja čitaonicu knjižnice "Ivana Belostenca" u Lepoglavi do kraja su ispunili zaljubljenici u fotografiju i taj oblik kreativnog i umjetničkog izričaja na izložbi fotografija "Ded v bronju" Domagoja Severa.

Izložbu na koju su gosti pristizali iz Zagreba, Varaždina, Ivanca i Lepoglave organizirao je Forum mladih SDP-a Lepoglava.

Mladost, kreativnost, stvaralaštvo i aktivizam nešto je na čemu su građeni postulati lepoglavskog Doma kulture koji je netom nakon završetka projekta "TCIC" vrijednog milijun eura odlučno krenuo tim momentima. Lepoglavski Forum mladih SDP-a iskoristio je potencijal i infrastrukturu Doma kulture kako bi baš prikazao tu mladost, kreativnost, stvaralaštvo i aktivizam kroz izložbu Domagoja Severa.

Izložba "Ded v bronju" niz je fotografija koje su nastale prije dvije godine i to tijekom tri sata jednog dana, pojasnio je autor. Domagoj se duži niz godina bavi fotografijom, a po prvi je puta dio svog opusa izložio u Lepoglavi. Kako je i sam naglasio, neke od fotografija koje su izložene na izložbi tijekom su protekle dvije godine nagrađivane na mnogim foto natječajima, a važno je za spomenuti kako je jedna od njih ponijela i titulu najbolje fotografije na eminentnom natječaju Olympusa potvrđujući Domagojev fotografski talent i kvalitetu.

Izložbu su organizirali i vodili mladi sami, lepoglavski Forumaši Jelena Šantalab, potpredsjednica Foruma koja se okušala u ulozi voditeljice programa, a u ime organizatora uvodno se obratio i predsjednik Foruma mladih Vinko Strupar spomenuvši pritom i razlog organiziranja ove izložbe – Ideja  da organiziramo ovu izložbu rodila se prateći putem Fejsa fotografske uspjehe  Domagoja.  Pohvalio se nama – prijateljima, da je osvojio i neke nagrade poput one Hrvatska turističke zajednice koja je i otkupila neke njegove fotografije, da je njegova fotografija ušla u uži izbor na natječaju za Fotografiju Bosne i Hercegovine što je bilo dovoljno da se predstavi i na domaćem terenu - jednom izložbom, koju smo mu s radošću organizirali.

Domagoj je odabir fotografija fokusirao na crno bijelu  tehniku koja se tematski, sasvim slučajno, ali sasvim dobro uklopila i u prošlotjedni praznik "Vincekovog". Vinogradi,  vino, berba, sastavni su dijelovi života našeg kraja ispod Ivanščice, a berba je savršena nagrada za mukotrpni rad naših ljudi u vinogradu tijekom cijele godine. Domagoj je tu krunu uspjeha i veselje svog djeda zabilježio objektivom foto-aparata i tako zaustavio vrijeme - "za sjećanje".

Izložbu je nakon nekoliko krasnih glazbenih nota Marije Hodalj na klaviru, inače učenici osmog razreda Osnovne škole "Ante Starčevića" iz Lepoglava otvorio zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije Hrvoje Kovač vidno ne skrivajući veselje što je kao Lepoglavčan mogao otvoriti izložbu prijatelja Ivančana

– Domagoja se sjećam još kao zbunjenog klinca iz Srednje škole s onim klasičnim štreberskim look-om. Ipak, iza te klišeizirane vanjštine koju smo samo mi maturanti vidjeli u „fazanima“, odnosno prvašićima, krio se onaj posebni sjaj u oku koji vas spremno dočeka nakon par godina na sasvim neplaniranom mjestu. Za mene je to baš ova izložba. Onaj sjaj u oku koji potvrđuje njegov talent i oko za detalje koje mnogi od nas nemaju savršeno se kroz ove fotografije uklapa u lepoglavski Dom kulture i baca novu sliku na našu svakodnevnicu, sliku punu poštovanja prema plodovima zemlje i marljivim rukama berača. Zahvale Domagoju na ovoj izložbi i našim Forumašima koji su pomogli svojim prijateljima da sve prođe na zavidnom nivou – zaključio je Kovač.

Komentari