danas svečano otvorenje

Uz Varaždin i Ludbreg, i Lepoglava ima punionicu za električna vozila

Objavljeno: 02.06.2017. 16:14

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 16:14

Kao što smo već ranije najavili, danas je u Lepoglavi u rad puštena punionica za električna vozila, čime se grad Lepoglava pridružila listi od 40 gradova u Hrvatskoj u kojima je Hrvatska elektroprivreda otvorila ELEN punionicu za električna vozila.

Punionica je postavljena na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta gdje su je danas u rad pustili Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe. Podršku projektu dao je i župan Predrag Štromar.

- Grad Lepoglava teži obnovljivim i ekološkim energijama te želi biti zeleni grad. Uz to Grad Lepoglava ima veoma bogatu povijesno - kulturnu tradiciju i u njega dolazi, a želimo da dolazi i još više gostiju za koje ovom punionicom proširujemo ponudu. Osim što mogu napuniti električnom energijom svoja vozila mogu za vrijeme punjenja uživati u sadržajima koje im Lepoglava nudi. - istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

 

Pritom se Škvarić zahvalio prvenstveno HEP-u te svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, posebice Nikoli Fundi, direktoru tvrtke Funda d.o.o. te Miljenku Vitkoviću. Podršku projektu dao je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je također nazočio puštanju u rad ELEN punionice za električna vozila u Lepoglavi.
- Do sada smo u suradnji s gradovima postavili 40 punionica. Varaždinska županija je simpatičan primjer suradnje s gradovima i nastojanja da se ovi zeleni bregi pokažu i turistima. Lepoglava je treći grad, uz Varaždin i Ludbreg, u Varaždinskoj županiji koji je dobio ovakvu punionicu – istaknuo je Domagoj Puzak.


Na punionici u Lepoglavi moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ELEN punionicama je trenutno besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu: [email protected].

>> Od petka u Lepoglavi punionice za vozila na električni pogon

Komentari