uzalud edukacija

U Lepoglavi pod okriljem noći ubacili hrpu glomaznog otpada u kontejner za papir

Objavljeno: 28.11.2017. 14:18

Zadnja izmjena: 28.11.2017. 14:19

Jučer smo pisali o divljem odlagalištu otpada u Varaždinu, a već danas vidimo kako muku s otpadom i nesavjesnim osobama muče i u drugim mjestima našega kraja. Ovaj put 'pametnjaković' se našao i u Lepoglavi.

Tamo je netko iskoristio okrilje noći i u kontejner za papir ubacio glomazni otpad. A ono što nije stalo - poput automobilskih guma - stavio je 'uredno' pokraj kontejnera. Što je najgore, nepoznati bacač je mogao jednostavno zvati koncesionara koji bi mu ovaj otpad besplatno odnio. I tim je postupkom izazvao bijes svojih sugrađana, o čemu se oglasio i dogradonačelnik Hrvoje Kovač na svom fejsu.

- Usprkos letcima, edukacijama, javnim kampanjama i višegodišnjim trudom informiranja građana o važnosti selektivnog odlaganja otpada kao i mogućnostima odvoza glomaznog otpada, zadnji primjer neodgovornog ponašanja građana samo potvrđuje tezu da među nama ima onih koji ne vole Lepoglavu. - napisao je Kovač, izražavajući nadu da će se počinitelja naći i primjereno kazniti po zakonu. A na ovoj slici možete vidjeti svu "ljepotu" ovakvog "odlaganja" otpada.

Komentari