vježba u korist građana

Uspješna vježba zaštite i spašavanja u lepoglavskoj gradskoj upravi

Objavljeno: 17.11.2018. 14:44

Zadnja izmjena: 17.11.2018. 15:23

Grad Lepoglava je proveo vježbu zaštite i spašavanja pod pretpostavkom da se dogodio snažan potres. Sama vježba je izvedena na zgradi gradske uprave koja je, zamišljeno, stradala u potresu te je uslijed urušavanja objekta došlo do stradavanja osoba i izbijanja požara.

Vježba se odvijala na način da je prvo stigla dojava Županijskog centra 112 o nastalom događaju. Nakon toga u Lepoglavi se na uzbunu oglasila vatrogasna sirena, a prvi na mjesto događaja izlaze pripadnici DVD-a Lepoglava i vrše unutarnju navalu u objekt gradske uprave gaseći požar i tražeći unesrećene osobe.

Kao promatrači, vježbu su pratili i predstavnici tvrtki s gradskog područja za koje se planira da će u slučaju stvarnih sličnih situacija biti uključeni u proces spašavanja građana i imovine i Gradski stožer civilne zaštite. Zoran Happ, voditelj Odjela za preventivne i planske poslove Područnog ureda za zaštitu i spašavanje vježbu je ocijenio uspješnom istaknuvši da je vježba pokazala puno dobrih stvari te neke sitnice koje je potrebno ispraviti.

- Ovakve vježbe sastavni su dio pripreme svih dionika sustava zaštite i spašavanja, a najviše su potrebne nama kojima to nije primarna djelatnost ili struka, a sve kako bismo stjecali iskustvo za nedajbože stvarnu situaciju ugroze - rekao je Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Lepoglave dodavši kako će se iduće godine organizirati nova vježba.

Gradonačelnik Marijan Škvarić, uz zahvalu svim sudionicima vježbe, istaknuo je da je vježba dosegla zadane ciljeve: "Našim djelovanjem moramo sustav zaštite i spašavanja podići na najvišu razinu, a sve u korist naših građana".

Komentari