U Lepoglavi pored crkve otvorena suvenirnica "Kućica"

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 08.12.2013. 12:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: lepoglava.hr

Svi turisti i posjetitelji koji dođu u grad Lepoglavu od sada će na jednom mjestu, u novootvnorenoj suvenirnici "Kućica" kupiti suvenire koje imaju obilježja ovoga kraja - kišobrane s lepoglavskom čipkom, suvenire od ahata, proizvoda koja nastaju na domaćim OPG-ima i slično.

U "Kućici" koja je smještena pored crkve Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije, posjetitelji UNESCO-ova grada čipke i čipkarstva moći dobiti i sve potrebne turističke informacije, brošure i letke za lakše snalaženje po gradu. Suvenirnicu je otvorila gradska tvrtka TKIC u suradnji s gradom, Turističkom zajednicom i Agro-turističkim klasterom.

- Svjesni smo svih potencijala koje grad Lepoglava ima – od OPG-a, kulture, tradicije i baštine i sve smo to stavili na jedno mjesto. Pozivam sve da dođu u našu "Kućicu" jer će tamo sigurno pronaći nešto za svoju dušu, nešto što će kao lijepu uspomenu ponijeti iz Lepoglave – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Da je suvenirnica bila potrebna, potvrđuju i podaci iz Trurističke zajednice – Lepoglavom godišnje prođe oko 15 tisuća posjetitelja. Najviše, njih 12 tisuća posjeti crkvu, oko dvije i pol tisuće Gaveznicu a više od tisuću Zadrugu lepoglavske čipke, odnosno izložbu čipke – rekla je direktorica Turistiškog ureda grada Lepoglave Ljubica Dubovečak. Suvenirnica će biti otvorena svake subote od 8 do 13 sati, ostalim danima po potrebi ili po najavama turističkih grupa.

Komentari