U Lepoglavi postavljen kontejner za odlaganje tekstilnog otpada

Objavljeno: 19.07.2014. 09:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Na javnoj tribini koju je nedavno Grad Lepoglava organizirao s ciljem informiranja građana o obvezi i načinu selektiranja otpada, najavljeno je postavljanje dodatnih kontejnera za odlaganje selektiranog otpada na lepoglavskom gradskom području.

Dogovorom Grada Lepoglave i tvrtke IVKOM, započela je realizacija najavljenog postavljanja kontejnera u koje će građani moći odlagati ranije u kućanstvima selektiran otpad.

Na gradskom prostoru u blizini zdravstvene ambulante u Lepoglavi postavljen je tako kontejner za zbrinjavanje tekstila, odjeće i obuće, prvi takav na području grada Lepoglave.

- Kao što smo najavili, postavljanjem specijaliziranih kontejnera omogućavamo građanima zbrinjavanje selektiranog otpada. Grad Lepoglava prijavio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt kojim želi osigurati dodatne zelene otoke s kontejnerima u koje će građani moći odlagati sav selektirani otpad. Prvi kontejner za odlaganje tekstila, odjeće i obuće postavili smo sada u centru Lepoglave, a vjerujem da ćemo zahvaljujući navedenom projektu i u drugim gradskim naseljima uskoro postaviti dodatne kontejnere za odlaganje selektiranog otpada među kojima i kontejnere istovjetne kontejneru kakvog smo postavili ovom prilikom – istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač podsjetivši još jednom građane na obavezu selektiranja otpada u kućanstvima.

Komentari