ulaganje u mlade

GRAD LEPOGLAVA Jedan se vrtić obnavlja, a novi se gradi u Višnjici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2019. 10:19

Zadnja izmjena: 30.09.2019. 10:31

Grad Lepoglava jedinstven je među gradovima u Hrvatskoj s obzirom na to da se u njemu grade odnosno uređuju čak dva dječja vrtića - radi se na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, a počele su pripreme za početak gradnje vrtića u Višnjici.

Radovi na rekonstrukciji vrtića u Lepoglavi su vrijedni 12.275.785,64 kuna - dio sredstava za navedene radove, 6.7 milijuna kuna, Grad Lepoglava osigurao je prijavom projekta na natječaj iz mjere 7.4, a ostatka iz gradskog proračuna. Također, iz proračuna će se  iz  u potpunosti financirati izgradnja još jednog vrtića na području Grada Lepoglave i to onog u Višnjici gdje su započele pripreme za početak gradnje oko 3.8 milijuna kuna vrijednog vrtića. Kad bude završen, vrtić će pohađati oko 50 mališana.

- Čak 70% ovogodišnjeg gradskog proračuna, odnosno oko 19 milijuna kuna, usmjerili smo realizaciji projekata vezanih uz predškolske programe, od čega najveći dio otpada na rekonstrukciju i izgradnju vrtića u Lepoglavi i Višnjici. Činimo sve kako bismo djeci odnosno obiteljima s gradskog područja osigurali uvjete odnosno standard zbog kojeg će ostati živjeti u Gradu Lepoglavi – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je ulaganje u djecu i mlade prioritet Grada Lepoglave što potvrđuju brojni gradski projekti i programi usmjereni upravo djeci i mladima. Potvrđuje to i status Grada prijatelja djece.

Komentari