sutra opet kreće odvoz

U Lepoglavi stao odvoz otpada, Ivkom proziva gradonačelnika Škvarića, a evo što on kaže na cijelu situaciju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2018. 17:13

Zadnja izmjena: 10.09.2018. 17:18

Tvrtka Ivkom iz Ivanca koja u Lepoglavi pruža uslugu zbrinjavanja komunalnog otpada danas je poslala priopćenje za medije, a vezano za nepreuzimanje otpada proteklih dana na području grada Lepoglave.  

Kako navodi Ivkom, sa sebe ovim putem želi skinuti odgovornost za situaciju koja se dogodila te navode kako je taj posao trebao biti obavljen od strane Grada Lepoglave. Naime, grad Lepoglava nije dao suglasnost na Odluku o cijenama javne usluge, a Ivkom tvrdi kako su tada napravili izmjenu cijena te Grad pokušavali kontaktirali od travnja kako bi dobili novu suglasnost.

- Davatelj javne usluge nije u obvezi obavljati javnu uslugu temeljem odluke o dodjeli ukoliko mu izvršno tijelo, tj. gradonačelnik ne izda suglasnost na cjenik kojim se davatelju javne usluge omogućuje obavljanje te usluge na ekonomski održiv način - navodi Ivkom i dodaje kako su cijene prikupljanja otpada prihvatile sve ostale općine i gradovi gdje Ivkom vrši svoje usluge osim Lepoglave.

''Moram voditi računa o interesima građana''

Kako nam je rekao Škvarić, njegova je dužnost da kao gradonačelnik vodi računa o interesima svojih građana te da zajedno s partnerima, odnosno Ivkomom želi kvalitetno analizirati sve situacije koje se tiču odvoza otpada kako bi se zadovoljlile sve strane.

- Trebalo se barem obavijestiti građane da će doći do prekida odvoza otpada, a što se tiče suglasnosti na cijenu i neki drugi gradovi i općine još to nisu dale. Mi ćemo 20. 9 imati gradsko vijeće i još jedamput ćemo raspravljati o ponudi koju je Ivkom dao i valja raspravljati o tome ako su cijene veće nego prije s manjim obuhvatom odvoza - rekao je Škvarić.

Inače, kako je gradonačelnik najavio sutra kreće odvoz otpada sa šireg područja Lepoglave, a u srijedu je na redu sama Lepoglava. 

 

 

Komentari