U Lepoglavi u tijeku saniranje udarnih rupa na nerazvrstanim cestama

Objavljeno: 09.11.2015. 17:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Grad Lepoglava

Prije dolaska zime u gradu Lepoglavi započeli su radovi na tekućem održavanju nerazvrstanih cesta. Uglavnom je riječ o saniranju udarnih rupa na nerazvrstani cestama na području svih gradskih mjesnih odbora...

To se čini kako bi se ceste zaštitIle od daljnjih oštećenja uslijed djelovanja zimskih vremenskih uvjeta te kako bi se građanima omogućilo njihovo nesmetano korištenje.

- Kao i svake godine prije zime pokrećemo program sanacije nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području. Činimo to dva puta godišnje - prije dolaska zime kao u ovom slučaju te nakon zime odnosno u proljeće kada saniramo oštećenja nastala uslijed djelovanja nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ovom "jesenskom" sanacijom pripremamo nerazvrstane ceste za zimu. Naravno, činimo to da bi građanima omogućili normalno i nesmetano prometovanje na cijelom gradskom području odnosno na više od 130 kilometara nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Prvi radovi sanacije odrađeni su u naseljima koji gravitiraju gradskom centru – Sestrancu, Gorici i Budimu.

U ovoj je godini Grad Lepoglava za održavanje cesta i nogostupa u svim gradskim mjesnim odborima izdvojio pola milijuna kuna. Dio tih sredstava iskoristit će se za započete radove sanacije nerazvrstanih cesta.

Radovi bi trebali biti okončani do 15. studenog nakon čega se kreće s pripremam za rad gradske zimske službe.

Komentari