nerazvrstane ceste

U Lepoglavi započela modernizacija triju cestovnih dionica

Objavljeno: 10.11.2016. 18:34

Zadnja izmjena: 10.11.2016. 18:35

U gradu Lepoglavi započeli su najavljeni radovi iz Programa modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta kojima se planira modernizacija triju cestovnih dionica i to: Žunari – Pošnjaki, u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves, zatim dionice Patačićeva ulica – Šumec – Kameni vrh, na području Mjesnog odbora Lepoglava te dionice Kujavci – Cvirki, u Mjesnom odboru Gornja Višnjica.

Realizacija programa započela je radovima na modernizaciji dionice Žunari – Pošnjaki dužine 550 metara. Vrijednost radova na navedenoj dionici je 197.880 kuna, a obuhvaćaju izvođenje pripremnih radova, uređenja oborinske odvodnje i asfaltiranje navedene dionice.

Radovi će biti nastavljeni na dionici Patačićeva ulica – Šumec – Kameni vrh. Riječ je o dionici dužine 450 metara i vrijednosti radova u visini 138.841 kuna.

U planu je i modernizacija i rekonstrukcija dionice Kujavci – Cvirki, dužine 290 metara i vrijednosti 101.117 kuna. No, prije početka radova na navedenoj je dionici potrebno riješiti imovinske - pravne odnose. 

Financijski sudjeluju i građani

Ukupna vrijednost svih radova je 547.298 kuna, a 85 posto od cjelokupnog iznosa financira se iz gradskog proračuna, dok s 15 posto sudjeluju građani koji koriste navedene nerazvrstane ceste. Navedenih 85 posto sredstava Grad je većinom osigurao iz Fonda za razvoj brdsko – planinskih područja.

-  Većinu sredstava za realizaciju programa osigurava Grad, ali važno je pri tom i učešće građana koje je na području grada Lepoglave jedno od najmanjih u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je obišao započele radove.

Inače, navedene dionice u Program modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta ušle su odlukom Gradskog vijeća, nakon iskazanog interesa građana i njihova podmirenja utvrđenog učešća od 15 posto ukupne cijene radova.

Komentari