u festivalskom šatoru

U Lepoglavi završen 22. Međunarodni festival čipke popraćen: Mimohodom, KUD-ovima, orkestrima, kulturnim programima

Objavljeno: 18.09.2018. 09:16

Zadnja izmjena: 18.09.2018. 09:21

Uoči zatvaranja Festivala, održan je tradicionalni mimohod nakon kojeg je u festivalskom šatoru, uz raznovrsne nastupe čime je ovogodišnji program Međunarodnog festivala čipke završen.

Nastupali su Tamburaški orkestar „Biseri“ iz Kamenice, Ženski tamburaški sastav „Višnjice“, KUD „Lepoglavski pušlek“ i KUD „Klaruši“ iz Klenovnika, održan kulturni program „Lepoglavski kušlec“, te godišnji koncert Limene glazbe Lepoglava i njenih gostiju, Pihalnog orkestra „Alpes“ iz Železnikija.

- Čipka je naš ponos, vrednota i naša baština koju ljubomorno ne skrivamo već pokazujemo svijetu. Učinili smo to i na 22. Međunarodnom festivalu čipke zahvaljujući kojem je Lepoglava ponovno bila čipkarsko središte, ne samo Hrvatske i Europe već i svijeta. Među brojnim gostima koji su protekla tri dana posjetili Lepoglavu bili su i visoki hrvatski dužnosti, ali i dužnosnici iz drugih zemalja s kojima nas je naša lepoglavska čipka povezala – naglasio je zatvarajući 22. Međunarodni festival čipke, gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

 

Komentari