općina ljubešćica

U Ljubešćici obilježena nova 'zebra' i postavljen novi semafor za pješake, evo gdje

Objavljeno: 22.04.2022. 14:32

Zadnja izmjena: 22.04.2022. 14:32

U Ljubešćici u Topličkoj ulici temeljem zahtjeva mještana obilježen je pješački prijelaz i postavljen pješački semafor radi povećanja sigurnosti pješaka.

Investiciju su financirale Hrvatske ceste u iznosu od 75.000 kuna. Kako navode iz Općine, postava prometne signalizacije na predmetnoj lokaciji bila je nužna obzirom da ulicom prolazi državna cesta oznake D-24 kojom je pojačano prometovanje vozila koja uvelike ugrožavaju sigurnost pješaka. Opasnost na predmetnoj zoni povećana je zbog nepridržavanja brzine kretanja vozila i nepreglednosti tog dijela ulice koji je zavojiti, te raskrižja koje se u jednom dijelu nastavlja na Kalničku ulicu, a u donjem dijelu spaja sa Zagrebačkom ulicom.

Nadalje, iz Općine dodaju kako se, sagledavajući problematiku svih stanovnika, a prvenstveno sigurnosti djece koja pohađaju OŠ Ljubešćica te roditelja s djecom koja pohađaju dječji vrtić a koji svakodnevno prelaze cestu, nametnula potreba upozoravanja vozača na pojačan oprez. Također, u blizini prometnice nalaze se i crkva, pekara, prostorije udruga, te ugostiteljski objekti stoga je pristuna velika frekvencija pješaka.

Općina Ljubešćica izrazila je zahvalnost Hrvatskim cestama na realizaciji ove inicijative, a vozačima poručuju da posebnu pozornost obrate na pješake. Isto tako, Općina poziva pješake na pojačan oprez te da zbog vlastite sigurnosti kao pješak poštuju prometna pravila.

Komentari