prije otvorenja

U Lori centru u Ludbregu održane edukacije za učitelje, evo detalja

Objavljeno: 23.02.2024. 17:47

Zadnja izmjena: 23.02.2024. 17:47

U Lori centru, Regionalnom znanstvenom centru za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području započela je desetodnevna edukacija, a ona ujedno uključuje i aktivnosti na simulatorima leta.

Edukaciju polaze uglavnom učitelji koji su u proteklom razdoblju već prošli edukacije te se sada usavršavaju u samom centru. Treneri su partneri iz First Scandinavia koji su razvili model Newton soba, a naši učitelji, polaznici treninga nakon njega bit će osposobljeni za rad u Centru. Kroz ovaj projekt organizirana su i brojna studijska putovanja u Norvešku, a putovali su i učenici škola partnera u projektu – Ludbreg, Veliki Bukovec i Sveti Đurđ.–

- Sve ovo dio je projekta vrijednog gotovo tri milijuna eura kojim će Ludbreg postati prvi grad u Hrvatskoj koji ima Newton sobe. Službeno otvorenje centra očekuje se početkom travnja. Grad Ludbreg ovaj projekt provodi u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, udrugom First Scandinavia i Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu - ističu iz Grada Ludbrega.

Komentari