U Ludbregu javna tribina županijskog Antikorupcijskog povjerenstva

Objavljeno: 25.11.2014. 08:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Valerija Mihalić

Izvor: Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije

Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije organizira javnu tribinu koja će se održati 27. studenog, s početkom u 18 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta "Dragutin Novak" u Ludbregu.

Na tribini će izlagati Ivica Kruhoberec, član Transparency International Hrvatska i član Antikorupcijskog povjerenstva o temi "Građani, mediji i pravo na pristup informacijama" i Sanja Keretić, dopredsjednica Udruge "Varaždinski potrošač" i članica Antikorupcijskog povjerenstva.

Ona će govoriti o iskustvu i razini svijesti građana i prepoznavanju neprihvatljivog ponašanja na primjeru Udruge za zaštitu prava potrošača "Varaždinski potrošač" Varaždin

Naime, temeljem Odluke o osnivanju Antikorupcijskog povjerenstva i Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Varaždinskoj županiji za razdoblje 2010.-2013. godine., kojima su utvrđene programske aktivnosti i zadaci te temeljni ciljevi Akcijskog plana, prioritetna područja, mjere, rokovi i nositelji provedbe, Antikorupcijsko povjerenstvo, kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije, tijekom 2014. godine planira realizirati tribine u gradovima Varaždinske županije.

Tribine će se održavati dislocirano u gradovima Varaždinske županije, a na njima bi sudjelovali članovi Antikorupcijskog povjerenstva kao nositelji izlaganja, s ciljem poticanja odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanja korupcije. Na taj način članovi Antikorupcijskog povjerenstva vlastitim angažmanom i aktivizmom, daju svoj doprinos realizaciji općeg cilja utvrđenog Strategijom suzbijanja korupcije, a to je "stvaranje društva bez korupcije".

Komentari