FOTO: Pred brojnim uglednicima u Ludbregu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća

galerija-images/svecana sjednica ludbreg 2015

Objavljeno: 20.03.2015. 09:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Danas je u Ludbregu u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održana svečana sjednica Gradskoga vijeća kojom je proslavljen i dan Grada. Na sjednici su nazočili brojni ugledni gosti poput potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice socijalne politike mladih Milanke Opačić, saborskog zastupnika Marija Habeka, varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, križevačkog gradonačelnika Branka Hrga, dožupana varaždinske županije Alena Kišića i mnogih drugih.

Dan Grada Ludbrega slavi se prema dokumentu pape Leona X datiranom od 19. ožujka 1513. godine. Naime, svetom bulom odnosno papinskim pismom, papa Leon X je Ludbreg proglasio prošteništem Predragocjene Krvi Kristove zbog čega se više od šest stoljeća početkom svakog rujna hodočasti u Ludbreg.

Odlukom gradskih vijećnika počasnom građankom proglašena je Dubravka Dobec Gorenak iz Varaždina, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Stjepanu Jagiću iz Poljanca. Nagrade Grada Ludbrega primili su Nikola Frančić i Sanja Stručić, oboje iz Ludbrega dok su plakete Grada Ludbrega primile tvrtke Dulex d.o.o. i Oprema-uređaji d.d. Ludbreg. Zahvalnice Grada Ludbrega uručene su Nadi Kapusta iz Ludbrega, Ivici Kovačiću iz Ludbrega, Dubravki Petrošanec iz Ludbrega i Katarini Havaić iz Vinograda Ludbreških.

Na pitanje kako se osjeća kao počasna građanka grada Ludbrega, Dubravka Gobec Gorenak je izjavila - S obzirom da sam rođena Ludbrežanka i emotivno jako vezana za svoj rodni grad sigurno me ta nagrada usrećila i učinila vrlo ponosnom.

Jako sam zadovoljan svime onime što smo svi zajedno u Ludbregu napravili u protekloj godini ali i u periodu koji je dugoročno iza nas. Posebno sam ponosan na činjenici da je Ludbreg najrazvijeniji mali grad sjeverozapadne Hrvatske čime smo postali i primjer drugima. - izjavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić

Grad Ludbreg je u svim pokazateljima jedan grad koji ima dosta dobre standarde. Smatram da su ovdje ljudi pokazali da se radom može puno toga napraviti. Mi smo ovdje partneri ludbreškom 'Suncu' kojima smo već mnogo puta dali trogodišnje ugovore. Sa gradom Ludbregom i s njegovim udrugama jako dobro surađujemo i mislim da je Ludbreg primjer dobrog vođenja grada - rekla je potpredsjednica hrvatske Vlade Milanka Opačić

{gallery}svecana sjednica ludbreg 2015{/gallery}

Komentari