U Ludbregu krenuo za građane besplatni projekt "Kretanje je život"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.09.2013. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Grad Ludbreg u suradnji s Fitness i Fizio centrom Impuls Ludbreg pokrenuo je projekt pod nazivom "Kretanje je život" koji uključuje besplatnu medicinsku gimnastiku za odrasle pod stručnim vodstvom višeg fizioterapeuta ili školovanog trenera.

Vježbanje se odvija dva puta tjedno, a projekt je danas u Gradskoj sportskoj dvorani predstavljen i novinarima.

– Željeli smo ponuditi starijim sugrađanima razgibavanje uz stručno vodstvo jer smatramo da se upravo kretanjem može očuvati zdravlje, pogotovo u starijoj dobi. Projekt je krenuo u srpnju kada se vježbalo na Trgu Svetoga Trojstva i broj zainteresiranih kontinuirano je rastao – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 10 sati uz stručno vodstvo vježba dvadesetak žena. 

– Medicinska gimnastika uključuje lakši oblik vježbanja, istezanje mišića i pokrete koji nisu nagli. U današnje vrijeme puno sjedimo, manje se krećemo i ovaj oblik vježbanja prvenstveno pomaže da se bolje osjećamo – rekao je Damir Špikić iz Centra Impuls.

U svrhu promocije fizičke aktivnosti s radom uskoro kreće i Udruga "Rekreativac".

– Riječ je o udruzi koja će uključivati rad s djecom vrtićke dobi pa do četvrtog razreda osnovne škole, a koja nisu sportski opredijeljena, dakle nisu sportaši u klasičnom smislu riječi nego su to djeca koja trebaju fizičku aktivnost da se bolje koordiniraju, bolje rasporede mišićnu masu jer svjedoci smo da su djeca sve više pred računalom i televizorom – dodao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentari