snage civilne zaštite

Foto - U Ludbregu održana pokazno-terenska vježba „Potres 2022“

Objavljeno: 29.04.2022. 13:00

Zadnja izmjena: 29.04.2022. 13:16

Pokazno-terenska vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite s područja Grada Ludbrega, pod nazivom „Potres 2022.“ održana je u samom središtu Ludbrega – kod Srednje škole Ludbreg.

Vježba je organizirana odlukom gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića koji je naglasio kako je zadovoljan prikazanim te da su ljudi koji su sudjelovali u vježbi pokazali da su spremni na izvanredne situacije.

- Kao Grad u potpunosti se možemo osloniti na sustav civilne zaštite, na naše Dobrovoljno vatrogasno društvo, HGSS, policiju, hitnu pomoć, te naš Crveni križ koji uskače u ovakvim situacijama. Mogu reći da su svi obavili svoj posao na zadovoljavajući način te da građani Ludbrega u izvanrednim situacijama mogu računati na organiziranu brigu, skrb i usmjeravanje svih službi na pravi način – rekao je gradonačelnik Bilić.

Vježbi je prisustvovala i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, ujedno i načelnica županijskog Stožera civilne zaštite koja je također podsjetila kako smo i sami svjedočili nepredvidivim događajima poput snažnih potresa u Zagrebu, Petrinji i sada u Bosni i Hercegovini  te kako u datom trenutku moramo biti spremni odgovoriti.

- Iznimno je bitno pravodobno reagirati jer potres u nekoliko sekundi može u potpunosti promijeniti naše živote i živote koje smo do tada poznavali. Ovakve vježbe pokazuju nam spremnost sustava, funkcionira li on ili je potrebno nešto mijenjati. Vjerujem da će zahvaljujući ovakvim vježbama građani biti informirati, ali i ako se dogodi ovakva ili slična situacija da smo spremni pravodobno reagirati – zaključila je zamjenica Zagorec.

U vježbi su, uz članove civilne zaštite Grada Ludbrega, sudjelovali i predstavnici Policijske postaje Ludbreg, vatrogasnih društava zajednice Ludbreg, operativne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg, Gradskog društva Crvenog križa, Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije (HMP Ludbreg), Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Varaždin, gradskog komunalnog poduzeća Lukom d.o.o. te učenici i zaposlenici Srednje škole Ludbreg.

Komentari