u centru grada

Foto - U Ludbregu otvoren Arheološki park Iovia

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2021. 08:59

Zadnja izmjena: 11.05.2021. 09:28

U samom centru Ludbrega otvoren je Arheološki park Iovia osmišljen da se na jednostavan i zanimljiv način ispričala duga povijest Ludbrega, što je za sam grad od iznimne važnosti.

To je na današnjem svečanom otvorenju naglasio i gradonačelnik grada Ludbrega, Dubravko Bilić. 

Danas otvaramo najvažniji projekt za Grad Ludbreg. To je za nas bio prvi veliki prijavljeni projekt koji je pretvorio ovaj grad u grad europskih projekata. Projekt je odobren u vrijednosti od gotovo 18 milijuna kuna. Važnost projekta je s druge strane neprocjenjiva jer time aktiviramo sve svoje turističke i gospodarske potencijale i prezentiramo Ludbreg kao jedno bogato mjesto. Okrenutost Europi je uvijek bila naša orijentacija, a korištenje europskih projekata naš prioritet. Kroz ovaj projekt u potpunosti pokazujemo da je to način na koji želimo razmišljati i dalje – rekao je.

''Važna turistička komponenta''

Svečanom otvorenju Arheološkog parka Iovia nazočila je i ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek. - Arheološka istraživanja potvrdila su da je ovaj prostor bio kontinuirano naseljen od prapovijesti do danas, a sam park osmišljen je tako da posjetiteljima pruži uvid u sve bogate arheološke povijesne, ali i duhovne slojeve života brojnih naraštaja Ludbrežana. Naravno, i ovaj lokalitet, kao i drugi projekti koji su se financirali sredstvima Europske unije u proteklom financijskom razdoblju, imaju i svoju važnu turističku komponentu – poručila je ministrica.

Komentari