GRAD LUDBREG

U Ludbregu počeo trodnevni trening program društvene i solidarne ekonomije

Objavljeno: 17.02.2021. 18:00

U Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” u Ludbregu danas je započeo trodnevni trening program društvene i solidarne ekonomije. Trening se provodi u sklopu projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju koji promovira i zagovara društvenu i solidarnu ekonomiju u Hrvatskoj te kroz multisektorsku suradnju, potiče participativni pristup u kreiranju javnih politika za poboljšanje kvalitete i života i upravljanje održivim ekonomskim i društvenim razvojem u lokalnoj zajednici.
Početkom 2020. godine provedeno je znanstveno istraživanje o stavovima stanovnika Ludbrega i Pregrade o kvaliteti života u njihovim gradovima, o njihovu doživljaju grada, kvaliteti života, radu lokalne samouprave, o tome što ih veseli i čini ponosnima, pozitivnim stvarima koje ih okružuju ili pak izazovima i nedostacima koje smatraju da treba unaprijediti.

Na osnovi rezultata istraživanja i razgovora s fokus grupama, dizajniran je trening program s ciljem kreiranja DSE Modela dobre prakse, a koji će sudionicma pružiti znanja i alate kako bi vlastitim djelovanjem mogli doprinijeti kvaliteti života sredine u kojoj žive.

Podsjećamo, Partnerstvo za društvenu i soldarnu ekonomiju projekt je udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) koji se provodi u suradnji sa švicarskim partnerom, Komorom za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeve i hrvatskim partnerima – gradovima Ludbregom i Pregradom. Projekt je financiran kroz švicarsko-hrvatski program suradnje koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske preko poziva Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast.

Komentari