poziv biskupa

U Ludbregu se uskoro održava nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

Objavljeno: 06.05.2022. 18:20

Zadnja izmjena: 06.05.2022. 18:20

Foto: Arhiva

Četvrti nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu 21. i 22. svibnja bit će održan pod geslom "Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)".

Ovogodišnji susret katoličkih obitelji bit će četvrti ukupno, a treći tematski. Prvi je održan u okviru pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 2011. godine, a zatim su teme susreta bile posvećene djeci pa roditeljima. Stoga će u središtu sljedećeg susreta u svibnju biti djedovi i bake.

Geslo je nadahnulo akademskog kipara Iliju Skočibušića na izradu logotipa ovog nacionalnog susreta kojim dominira lik križa. Geslo susreta bilo je i nadahnuće autorima himne susreta čiji je tekst napisao Zvonimir Klemenčić – Mito, glazbu potpisuje Edi Vugrinec, a aranžman Marko Prepelić. Tonski zapis himne snimljen je u varaždinskoj katedrali. A video je napravio Siniša Conar koristeći arhivu Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije koji već 16 godina bilježi događaje, susrete i svjedočanstva vjernika Varaždinske biskupije.

- Svi su dobrodošli na susret. Ludbreško svetište može primiti 100 tisuća hodočasnika. Dođite u svetište. Želimo se zajedno pomoliti, osjetiti da smo jedna obitelj koja se rađa iz Isusove rane, njegovoga boka, snagom Duha koji nas povezuje. Želimo disati Kristovim plućima, njegovim Duhom, i želimo da kroz nas teče njegova krv, a to je krv ljubavi. Dođite da se zajedno pomolimo. Ponesimo blagoslov u svoje kuće, u svoje obitelji - pozvao je biskup Bože Radoš.

Komentari