gradsko vijeće

U Ludbregu uveden sustav elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja

U Ludbregu je u četvrtak 27. prosinca održana sjednica Gradskog vijeća koja će ostati zapamćena po novom sustavu glasovanja. Uveden je sustav elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja.
Objavljeno: 29.12.2018. 16:32

Zadnja izmjena: 29.12.2018. 16:34

U Ludbregu je u četvrtak 27. prosinca održana sjednica Gradskog vijeća koja će ostati zapamćena po novom sustavu glasovanja. Uveden je sustav elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja.

– Članovi vijeća na korištenje su dobili tablet računala putem kojih su im dostavljeni materijali za sjednicu, a ujedno služe i za glasovanje. Uoči ove sjednice imali smo i probnu sjednicu na kojoj smo isprobali kako sustav funkcionira. Vjerujemo kako ćemo ovim sustavom smanjiti godišnje troškove za pripremu materijala koji se odnose na papir i boju za ispis, a ujedno uz ovakav sustav vjerojatnost pogreške se smanjuje – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Gradski vijećnici na jučerašnjoj su sjednici prihvatili I. izmjene i dopune Programa javnih potreba u društvenim djelatnostima za 2018., u visini 13 milijuna i 733 tisuće kuna, zatim izmjenu i dopunu Programa građenja komunalne infrastrukture za 2018. koji sada iznosi 8 milijuna i 654 tisuće kuna od čega je vanjski izvor financiranja 5 milijuna i 512 tisuća kuna.

Prihvaćen je i Program potpora u poljoprivredi za područje Grada Ludbrega za razdoblje 2019.-2020. Potpore podrazumijevaju dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Grada Ludbrega za proračunsku godinu. 

Grad Ludbreg će u razdoblju od 2019.-2020. godine financirati sljedeće mjere, potpora za nabavu loznih cijepiva, za nabavu novih vrsta voćnih sadnica te dugogodišnjih nasada, umjetno osjemenjivanje stoke, postavljanje sistema za navodnjavanje, postavljanje staklenika i plastenika, nabavu sadnica povrća, cvijeća i sjemenja u plastenicima, potpore za ekološku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, edukaciju poljoprivrednika, za okrupnjavanje zemljišta, za financiranje uzimanja uzoraka krvi konja, za poticanje malih proizvođača svinja – poticaj za uzgoj i držanje svinja, potpora za nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče, za nabavu novih košnica, pčelarske opreme i pčelinjih zajednica, i potpora za poticanje rasta i razvoja poljoprivrednih zadruga.

Prihvaćena je i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Napuštene i izgubljene životinje, a osobito psi i mačke izazivaju veliku zainteresiranost javnosti i udruga za prava i dobrobit životinja, što zahtjeva značajno sudjelovanje nadležnih tijela, osobito veterinarske inspekcije i jedinica lokalne ili područne samouprave u rješavanju pitanja koja nastaju kao posljedica nedovoljne svijesti vlasnika pasa o odgovornom posjedovanju životinja, a za zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja potrebna su i značajna financijska sredstva jedinice lokalne samouprave.

Komentari