GRAD LUDBREG

U Ludbregu završno predstavljanje projekta “ECO KIDS”

Objavljeno: 20.06.2021. 08:29

Zadnja izmjena: 20.06.2021. 08:30

U sklopu projekta “Eco gardens in our kindergartens”- “ECO KIDS” koji je odobren u okviru Programa Erasmus+ u srijedu 23. lipnja u 10 sati u Hotelu Amalia održat će se završni diseminacijski događaj.

Cilj je predstaviti postignute rezultate i intelektualne outpute projekta te potaknuti suradnju i umrežavanje različitih obrazovnih, javnih i nevladinih organizacija.

Projekt “Eco gardens in our kindergartens” započeo je s implementacijom 1. studenog 2018. godine. Projekt je bio usmjeren na povećanje kompetencija i vještina, jačanje kapaciteta odgajatelja u dječjim vrtićima za razvoj vlastitog edukativnog pristupa u prestavljanju važnosti zbrinjavanja otpada, recikliranja i kompostiranja. Ciljne skupine projekta bile su djeca vrtićke dobi i njihovi odgajatelji i učitelji te ostali stručnjaia iz područja zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša.

Glavni cilj projekta bio je razviti edukativni pristup za djecu predškolske dobi te potaknuti suradnju vrtića s ostalim organizacijama koje se bave učinkovitim zbrinjavanjem otpada kako bi se širio primjer dobre prakse i povećala razmjena praktičnog znanja između vrtića i drugih organizacija.

Kroz sudjelovanje u projektu djeca su na praktičan način naučila kako zbrinjavati otpad, kompostirati i reciklirati, a odgajatelji su naučili kako na edukativan način teme brige za okoliš uključiti u radu s djecom.

Spomenimo kako je završni diseminacijski događaj po Erasmus+ projektu „Ecogardens in our Kindergartens“ bio održan 19. svibnja i u Bugarskoj, u Pazardzhiku. To je prvi završni diseminacijski događaj koji se održao u okviru ovog projekta. Na događaju su sudjelovali Grad Ludbreg kao prijavitelj projekta i partneri Lucera d.o.o. i DV Radost Ludbreg. Na događaju su predstavnici iz partnerskih organizacija dječjih vrtića prezentirali rezultate projekta i najbolji dječji tim koji je proizveo eko povrće i voće u eko vrtu. Također, ovaj događaj služio je za prezentaciju intelektualnih outputa – Priručnika za predškolske učitelje „Kako riješiti pitanja čvrstog otpada, ponovna upotreba i kompostiranje praktičnim pristupom“ i Dokumenta za uspostavljanje dugoročnog strateškog transnacionalnog partnerstva među različitim društveno-ekonomskim partnerima u povećanju kvalitete procesa predškolskog obrazovanja u općinama Pazardzhik, Ludbreg i Kochani. Priručnik za odgajatelje služit će kao smjernice za održavanje nastave o okolišu i eko proizvodnji. Također, u priručniku se nalaze i pripreme i ideje za održavanje takve vrste nastave s predškolskom djecom. Nadalje, dokument za transnacionalno strateško partnerstvo služi kao baza i temelj buduće suradnje različitih socioekonomskih institucija, a Akcijski plan koji je završni prilog dokumentu sadrži niz akcija i projekata za dugoročno razdoblje suradnje.

 

Komentari