za lakše snalaženje

U ludbreškim naseljima postavljeni smjerokazi američkog tipa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.02.2021. 19:01

Zadnja izmjena: 22.02.2021. 19:07

Ovih dana u ludbreškim naseljima završeno je postavljanje ploča s nazivima ulica. Riječ je o projektu čija je provedba počela prije nekoliko godina u Ludbregu na inicijativu građana.

U suradnji s varaždinskim Crtoradom osmišljene su ovakve table američkoga tipa, smjerokazi koji pokazuju gdje počinje i gdje završava pojedina ulica. - Građani su to jako dobro prihvatili stoga smo odlučili to proširiti i na cijeli grad. Projekt je vrijedan otprilike 300-tinjak tisuća kuna jer je dosta tih tabli. Dakle, one više nisu na kućama ili na zgradama nego su u prostoru i jasno pokazuju i vozačima automobila i pješacima, biciklistima, a naravno i poštarima kamo trebaju ići i gdje se koja ulica nalazi – objašnjava gradonačelnik Bilić.

Projektom je sada uključena većina naselja izuzev Slokovca, Kučana, Apatije i Segovine. – Ta su naselja bez naziva ulica i stoga ne možemo postaviti ploče jer je tabla mjesta zapravo oznaka za cijelu ulicu. Bilo bi možda sada preskupo davati nazive ulicama s obzirom da bi morali mijenjati i dokumente, a to je uvijek nezgodno i izaziva određenu nelagodu jer moraju ljudi izdvojiti i neka sredstva za to – rekao je gradonačelnik.
 

Komentari