Sjednica Općinskog vijeća

U Malom Bukovcu kreditom će osigurati sredstva za dva velika projekta

Objavljeno: 29.07.2019. 09:21

Zadnja izmjena: 31.07.2019. 12:32

U Malom Bukovcu provode se dva velika projekta ukupne vrijednosti više od šest milijuna kuna. Riječ je o rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC 047 u Novom Selu Podravskom za koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila 3.402.161,00 kn i isplatila predujam u iznosu od 1.701.080,50 kuna.

Drugi projekt odnosi se na rekonstrukciju Društvenog doma u Svetom Petru za koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila 3.133.836,13 kn i isplatila predujam u iznosu od 1.566.918,06 kn.

Ostatak sredstva Agencija će isplatiti tek nakon što će projekti biti realizirani, pa će Općina zbog toga dovršetak projekata morati finacirati svojim sredstvima.

– Obzirom da sredstva iz proračuna nisu dostatna za financiranje ovih zaista velikih projekata, Općina Mali Bukovec mora sredstva namaknuti iz drugih izvora, a jedina mogućnost je financiranje putem kredita – pojasnio je na sjednici Općinskog vijeća održanoj u petak načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković.

Vijećnici su prihvatili takvu odluku te izrazili zadovoljstvo zbog realizacije projekata koji su ujedno jedne od većih investicija na području Općine unatrag nekoliko godina. Kada se tome pridoda i nedavno završeno uređenje središta Malog Bukovca, samo ta tri projekta osigurala su investicije veće od deset milijuna kuna u ovoj godini.

Uz spomenute točke, na sjednici je bilo riječi i o prijedlogu Odluke o sufinanciranju interventnog održavanja vodoopskrbne mreže u Svetom Petru u Harambašinoj ulici gdje najmanje jednom godišnje dolazi do pucanja vodovodnih cijevi zbog dotrajalih instalacija. Uz sredstva koja će osigurati Varkom, Općina će ovaj zahvat sufinancirati iznosom od 50 tisuća kuna.

Također, na sjednici su usvojene i promjene Odluke o utvrđivanju mjerila za naplatu korisnicima usluga Dječjeg vrtića „Krijesnica“. Polaznici u dječji vrtić mogu se tako upisati s prvim danom mjeseca, a ispisati s posljednjim danom mjeseca.

Komentari