8. Regionalno natjecanje vatrogasaca

U Malom Bukovcu natjecali se vatrogasci ludbreške regije - sveukupno prvo mjesto DVD-u Ludbreg

Hrvatski portal za vatrogasce

Objavljeno: 14.07.2016. 17:23

Zadnja izmjena: 14.07.2016. 17:23

Foto: Hrvatski portal za vatrogasce

Vatrogasne zajednice svih pet jedinica lokalne samouprave na području ludbreške regije u nedjelju, 10. srpnja, zajednički su organizirale 8. Regionalno natjecanje vatrogasaca ludbreške regije u Malom Bukovcu.

Domaćin regionalnog natjecanja vatrogascima s područja grada Ludbrega te općina Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec ove je godine bila Vatrogasna zajednica općine Mali Bukovec, odnosno DVD Mali Bukovec. Na natjecanju je nastupilo 41 odjeljenje s oko 500 sudionika manifestacije, od čega najviše s područja Grada Ludbrega i Općine Sveti Đurđ.

Samo natjecanje započelo je izvođenjem vježbi s brentačama i štafetnim utrkama najmlađih članova DVD-ova. U kategoriji djevojčica u dobi od 6 do 12 godina na jednom od svojih prvih natjecanja naslov regionalnih prvakinja osvojile su članice DVD-a Struga ispred DVD-a Martijanec i DVD-a Komarnica Ludbreška. U brojnijoj konkurenciji njihovih vršnjaka status favorita opravdali su članovi DVD-a Slanje ispred mališana iz DVD-a Hrastovsko i DVD-a Mali Bukovec. Članovi DVD-a Hrženica osvojili su prvo mjesto u kategoriji muške mladeži od 12 do 16 godina ispred DVD-a Karlovec Ludbreški i DVD-a Sveti Đurđ, dok su u kategoriji ženske mladeži pobijedile članice DVD-a Ludbreg ispred DVD-a Martijanec.

Sveukupno prvo mjesto DVD-u Ludbreg

U ženskoj seniorskoj „A“ kategoriji prvo su mjesto osvojile članice DVD-a Bolfan ispred članica DVD-a Ludbreg i DVD-a Hrastovsko. U najjačoj muškoj seniorskoj „A“ kategoriji prvo je mjesto osvojilo odjeljenje DVD-a Ludbreg ispred DVD-a Hrženica i DVD-a Vrbanovec. U muškoj seniorskoj „B“ kategoriji regionalni su prvaci članovi DVD-a Vrbanovec ispred DVD-a Sveti Đurđ i DVD-a Martijanec.

U natjecanju u kojem su pravdu dijelili suci iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije sveukupno prvo mjesto u seniorskim kategorijama, odnosno prijelazni pehar pokrovitelja Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, primili su članovi DVD-a Ludbreg.

U ludbreškoj regiji najviše natjecanja

Pehare su ovom prigodom svojim gradskim, općinskim i regionalnim prvacima uručili načelnici općina i dužnosnici gradskih odnosno općinskih vatrogasnih zajednica. Nazočnima su se obratili v.d. županijskoga vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec, voditelj natjecanja Stjepan Kovaček, načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković i predsjednik DVD-a Mali Bukovec Kristijan Golec.

Spomenimo kako je značaj ovog natjecanja vrlo izražen s obzirom na to da su se po tri prvoplasirana odjeljenja u svakoj kategoriji plasirala na županijsko vatrogasno natjecanje iduće godine.

Također, ludbreška regija najbogatija je po broju vatrogasnih natjecanja svake sezone, stoga već idućeg vikenda slijedi natjecanje u Hrastovskom, a do kraja kolovoza natjecatelji će svoju vještinu, spretnost i brzinu u rukovanju vatrogasnom opremom pokazati na još 10-ak natjecanja.

Komentari