U Općini Vinica radovi

U Marčanu i Vinici uređena dječja igrališta, a na dionici Boršanec postavljen asfalt

Općina Vinica

Objavljeno: 15.07.2016. 18:03

Zadnja izmjena: 15.07.2016. 18:07

Foto: Općina Vinica

Područje Općine Vinica bogatije je za još dva prostora gdje će se djeca nesmetano moći igrati i zabavljati. Jedno dječje gralište uređenu je u Marčanu, u Gornjoj ulici,ispod kamenoloma, dok je drugo igralište uređeno u Vinici na tzv. malim općinama.

Oba uređena igrališta kao i postavljena igrala već su prvog dana izazvala radost i veselje kod djece iz neposrednog susjedstva. Nabava igrala vrijednosti 36.000,00 kn financirana je iz općinskog proračuna.

Programom sanacije nerazvrstanih cesta na području Općine Vinica u 2016. godini obuhvaćene su 4 dionice ukupne dujine 1480 m i vrijednosti 585.000,00 kn , a za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 300.000,00 kn u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

– Krajem prošlog tjedna započeli su pripremni radovi na dionici Boršanec koja povezuje općine Vinica i Cestica te koju dvije općine zajednički financiraju ,a ovog je tjedna čitava dionica asfaltirana i trenutno se izvode završni radovi. Istovremeno se izvode i pripremni radovi na dionicama Auer i Golubić , a čitav program sanacije trebao bi biti dovršen do kraja mjeseca. – izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari