zanimljivi događaj

U Marofu danas održano međužupanijsko druženje konjara

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.09.2018. 18:20

Zadnja izmjena: 29.09.2018. 18:42

Ove je subote u Novom Marofu održano Međužupanijsko druženje konjara. Uz novomarofske konjare u programu su sudjelovali konjari iz općina Visoko, Jalžabet i Martijanec, zatim međimurski konjari iz općine Mala Subotica, potkalnički konjari iz Koprivničko-križevačke županije te konjari iz Krapinsko-zagorske županije.

Na događaju koji bi mogao postati sastavni dio turističke ponude grada Novog Marofa bio je i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizacije posebice gostima pristiglih iz drugih općina i županija. Kazao je kako Grad Novi Marof ovakva okupljanja podupire i organizacijski te financijski budući da je riječ o promociji konjičkog sporta.

– Ovo je na neki način promocija konjičkog sporta, odnosno držanja konja općenito. Drago mi je da unazad nekoliko godina sve više ljudi drži, ali i jaši konje, koji su nekad bili gotovo isključivo radni, a danas su to u 99 posto slučajeva jahači konji. Nadamo se da će se zahvaljujući ovom okupljanju više promišljati o konjičkom sportu, ali i općenito o držanju i jahanju konja – poručio je Jenkač.

Uz konjare iz Novog Marofa, odnosno glavnog organizatora Vladimira Međerala, događanje je održano u suradnji s Gradom Novim Marofom te Turističkom zajednicom grada Novog Marofa.

Komentari