povećana je naknada

U Marofu prva ovogodišnja podjela za novorođene bebe - roditelji dobili po 1000 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.01.2018. 15:32

Zadnja izmjena: 10.01.2018. 15:32

Prva podjela jednokratne pomoći u ovoj godini donijela je dobre vijesti za roditelje novorođenih u gradu Novom Marofu, a prema novoj odluci svako novorođeno dijete dobiva naknadu u iznosu od 1.000 kuna dok svako naredno dijete u obitelji dobiva za tisuću kuna veći iznos.

Prema riječima gradonačelnika Jenkača, ovime je održano obećanje od prošle godine. Kako kaže, zna da ovaj iznos ne rješava sve financijske potrebe kada beba dođe u obitelj, ali pokazuje opredijeljenost aktualne vlasti da ulažemo u mlade.

Poručio je roditeljima da je ovo samo početak brige za najmlađe koja se nastavlja preko vrtićkog i predškolskog obrazovanja, zatim preko osnovne i srednje škole pa sve do studija.

– Grad Novi Marof kroz razne programe i projekte ulaže u obrazovanje i brigu za mlade gotov pet milijuna kuna godišnje. Riječ je o zaista velikim sredstvima za Grad Novi Marof, no namjera je da taj iznos u narednim godinama bude i veći – poručio je Jenkač.

U prvoj ovogodišnjoj podjeli uručeno je 25 naknada za novorođene za što je u gradskom proračunu osigurano 32,5 tisuća kuna.

Komentari