spomenik kulture

Turistička zajednica Marofa organizirala stručno vođenje i upoznala okupljene s dvorcem Erdödy

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2018. 11:59

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:52

Ove godine Turistička zajednica Novog Marofa u suradnji s novomarofskom bolnicom organizirala je stručno vođenje s naglaskom na sam dvorac Erdödy - kulturnu baštinu i spomenik kulture, a iako danas nije u funkciji turizma, važno je podsjećati na njegovu važnost .

Prekrasno predavanje ispred dvorca održala je Mirjana Dučakijević, dugogodišnja muzejska savjetnica i djelatnica Gradskog muzeja Varaždin. Okupljeni su mogli čuti sve o povijesti nastajanja dvorca, arhitekturi, života u njemu, a potom i mnogo o životu Luise Erdödy, dobrotvorke koja je na mnoge načine pomagala potrebite.

Članovi udruge "Magda i Luisa" pridružili su se ovom događanju pa je tako "grofica Luisa" podijelila kruščiće i nakratko nas vratila u povijest. U predvorju dvorca bila je organizirana mala izložba starih fotografija iz Zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof ali i iz fundusa same bolnice kojeg je vrijedno stvarala mag.soc.rada Miljenka Šimec zajedno sa svojim suradnicima tokom pripreme za fotomonografiju " Grad prije grada", a koja je izašla povodom 90.godina postojanja bolnice u Novom Marofu. Sve su to aktivnosti koje pridonose promociji kulturne baštine i obogaćivanju kulturne i turističke ponude grada.

Komentari